Header 2016

maanantai, 01 kesäkuu 2015 10:04

M1: Sinikettuduo SB Vaasan paitaan - uutta kasvoa niin hyökkäys- kuin puolustuskalustoon

Edustus on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta. Duo siirtyy SB Vaasaan naapuriseura Blue Foxista.

Uudet sopimuspelaajat ovat puolustaja Samir Mountassir ja hyökkääjä Henry Backman. Pakkipään uusi tuttavuus Samir Mountassir on pelannut Blue Foxissa kolme edeltävää kautta. Hän tuli seuraan silloin Salibandyliigassa pelanneesta Loviisan Torista.

- Monta viikkoa mietin, että mikä on paras suunnitelma itselleni uran jatkoksi ja päädyin tähän, joten nyt on hyvät fiilikset, Mountassir kertoo.

- Nuorten maajoukkueessa kun kävin monta, monta vuotta sitten, niin näin, että jotain on tullut tehtyä oikein. Nyt on alkanut tulla tekemiseen ja motivaatioon vähän samanlaista draivia, mitä oli silloin, joten haluan nauttia lajista ja auttaa jengiä niin paljon kuin pystyn, Mountassir painottaa.

Yksi suuri syy oli Vaasassa asuvalle Mountassirille reissaamisen lopettaminen, mutta myös muut syyt painoivat seuravaihdon suhteen vaakakupissa.

- Asun paikkakunnalla, joten nyt on enemmän aikaa satsata salibandyyn. SB Vaasa on ollut jo muutaman vuoden Divarin kärkijengejä ja halusin kokeilla minkälainen organisaatio on kyseessä. Tämä maisemanvaihdos tuli hyvään saumaan kolmen hienon vuoden jälkeen Nykarlebyssä.

Hyökkäysarsenaalia vahvistamaan tuleva Henry Backman on pelannut kolme edellistä kautta Blue Foxissa, mutta on vaasalaisille tuttu kasvo, sillä ennen aikaa "siniketuissa" hänen edustamansa seura oli vaasalainen Divariseura Team Woodcutters -96.

- Nyt tuntui oikealta hetkeltä palata Vaasaan. Viime kesänä oli jo lähellä etten palannut, mutta koska toinen kausi Foxissa oli pettymys niin itseltäni kuin joukkueelta, halusin vielä näyttää itselleni ja Blue Foxille, että minulla on sinne annettavaa ja siksi jäin vielä kolmanneksi kaudeksi. Nyt halusin tehdä ratkaisun nopeasti, ensi kauden suhteen ja päivä päivältä Vaasa tuntui paremmalta vaihtoehdolta, Backman painottaa SB Vaasan tiedotukselle.

Backmanilla on kova halu ansaita paikka pelaavassa kokoonpanossa ja hänellä on iso tavoite - kehittyä ja tehdä maaleja.

- Vaasa on joukkueena mennyt eteenpäin ja minä olen mennyt eteenpäin. Olen vakuuttunut, että pärjään tällä tasolla ja pystyn tekemään maaleja ja pelaamaan vielä aiempaa paremmin.

"Kerran Woodis, aina Woodis" -slogan on Backmanille tunnetusti sydämen asia. Mitenkäs se SB Vaasan paita nyt sitten sopii päälle?

- Hyvin se sopii, ilman muuta. Ajat muuttuvat ja seurahan on mennyt hurjasti eteenpäin fuusion jälkeen. Junnupuolikin alkaa olla tosi hyvässä kunnossa. Pelinumerona toki säilyy 96 ihan vain muistutuksena itselle, mistä sitä on lähdetty, Backman hymyilee.

Päävalmentaja Marko Luoma on innoissaan tämän kaksikon kiinnittämisestä.

- Tässä on taas kaksi pelaajaa, jotka ovat valmiita lyömään kaikki peliin. Asenne on loistava ja Samirista saamme erinomaisen lisän puolustuskalustoomme. "Henkka" taas ei anna tuumaakaan periksi ja näen hänessä vielä paljon ulosmittaamatonta potentiaalia. Hän tarvitsee hyvän näyttöpaikan, sillä tiedän, että hän pystyy tekemään ison määrän maaleja, "Pihvi" juttelee uusista sopimuspelaajista.

Luettu 2987 kertaa